Forum glitch or security issue?

    Share
    avatar
    Ahhotep1
    Compulsory Poster
    Compulsory Poster

    Posts : 3133
    Reputation : 206
    Join date : 2012-05-07
    Location : Where ever my interests beckon!

    Forum glitch or security issue?

    Post by Ahhotep1 on Sun Sep 15, 2013 12:11 am

    This evening I have encountered a problem with the forum 3x. This problem has occurred before but it seemed to resolve and I wrote it off as a glitch. Now, I am a bit bothered.

    The problem:

    I am logged off the forum without my doing so, yet my forum name is still listed as logged on. I am unable to see the forum chat, and unable to post. The index page does not look like the "visitor" page.

    I logged back on but then got logged off again within minutes. With the same situation as above.

    I shut down my system while still "logged off" supposedly. When I booted back up and loaded my browser I was still logged off the forum yet my forum name was still listed as though I was logged on. Again, with the same situation stated above.

    Is anyone else having a similar issue with the forum?


    avatar
    WhatDoesThePendantDo?
    Duke's Archivist
    Duke's Archivist

    Posts : 11501
    Reputation : 327
    Join date : 2012-04-18
    Age : 27
    Location : WPB, Florida

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by WhatDoesThePendantDo? on Sun Sep 15, 2013 1:02 am

    I have that sometimes, I think it's just the Forum being kinda slow and taking a bit to take your name off when you get off.

    Although sometimes I stay logged on with my phone which, obviously, keeps me on.

    avatar
    Ahhotep1
    Compulsory Poster
    Compulsory Poster

    Posts : 3133
    Reputation : 206
    Join date : 2012-05-07
    Location : Where ever my interests beckon!

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Ahhotep1 on Sun Sep 15, 2013 1:08 am

    WhatDoesThePendantDo? wrote:I have that sometimes, I think it's just the Forum being kinda slow and taking a bit to take your name off when you get off.

    Although sometimes I stay logged on with my phone which, obviously, keeps me on.
    Naw, that I can see. I am getting logged off automatically. Without any input from me. Yet my forum name remains as described above. Still could be a glitch. But I will need to rule out any security issues.

    avatar
    WhatDoesThePendantDo?
    Duke's Archivist
    Duke's Archivist

    Posts : 11501
    Reputation : 327
    Join date : 2012-04-18
    Age : 27
    Location : WPB, Florida

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by WhatDoesThePendantDo? on Sun Sep 15, 2013 1:10 am

    Are you telling the Forum to keep you logged in automatically?

    avatar
    FexDS
    Webmaster
    Webmaster

    Posts : 1433
    Reputation : 311
    Join date : 2012-01-16

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by FexDS on Sun Sep 15, 2013 1:20 am

    The forum lists online for the past 30 minutes as "online"

    Disconnects are most likely a cookies issue, they could be getting automatically removed by settings on private browsing or no history saving.


    _________________
    Support the sites. Visit Fextralife, subscribe, comment, contribute.
    Content and idea submissions can be sent to me by PM on these forums.
    avatar
    twigsterxd
    Caffeinated
    Caffeinated

    Posts : 985
    Reputation : 31
    Join date : 2013-04-22

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by twigsterxd on Sun Sep 15, 2013 10:47 am

    Sounds to me like you're browsing the forum from a PS3. If that's the case I got that a lot as well before I got my netbook pc. If you have 2 separate accounts that you log online with, the system itself resets everything as if you had logged off the site. It's not a forum thing it's an actual console thing.


    _________________
    Announcement:
    Support the Dark Souls Wiki:

    Visit http://fextralife.com

    subscribe, have fun, keep the site going
    avatar
    Ahhotep1
    Compulsory Poster
    Compulsory Poster

    Posts : 3133
    Reputation : 206
    Join date : 2012-05-07
    Location : Where ever my interests beckon!

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Ahhotep1 on Sun Sep 15, 2013 11:04 am

    Nope, forum cookies are preserved, history is saved and not modified until shut-down (auto mode) and then only in limited and specific scope. Yes, I have auto login engaged.
    Could be a "ghost in the machine", so to speak (aka: glitch). One thing I forgot to mention was the browsing lag encountered on this site only when it happens.

    Ran all my security and went through my firewall (Outpost Firewall Pro) logs...clean. There are a few other things I can do but I will have to wait until it happens again. As it stands right now...all seems fine. biggrin 

    Thanks for your attention.

    Edit: Nope, using a Dell XPS i7 laptop. But thanks for your input that is good to know!

    avatar
    FexDS
    Webmaster
    Webmaster

    Posts : 1433
    Reputation : 311
    Join date : 2012-01-16

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by FexDS on Sun Sep 15, 2013 10:40 pm

    The only other thing that I can think is you have removed the tick for staying logged in:


    The FAQ wrote:* Why do I get logged off automatically?
    If you do not check the Log me in automatically box when you log in, the board will only keep you logged in for a preset time. This prevents misuse of your account by anyone else. To stay logged in, check the box during login. This is not recommended if you access the board from a shared computer, e.g. library, internet cafe, university cluster, etc.
    If that is not the case then you may want to clear your browser cache and such as there may be conflicting cookies. I haven't had reports of other users with this problem so the first instance is to assume it's a local setting.


    _________________
    Support the sites. Visit Fextralife, subscribe, comment, contribute.
    Content and idea submissions can be sent to me by PM on these forums.
    avatar
    Ahhotep1
    Compulsory Poster
    Compulsory Poster

    Posts : 3133
    Reputation : 206
    Join date : 2012-05-07
    Location : Where ever my interests beckon!

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Ahhotep1 on Mon Sep 16, 2013 11:26 am

    I did all the basic troubleshoot stuff right off. As you said, if no one else has reported this I (too) would assume it's on my end. I layer my own security maybe there is an issue there since I did add another program recently. Sometimes they don't always play nice together and odd quirks can arise. I dunno...

    Again, Thanks.

    avatar
    FexDS
    Webmaster
    Webmaster

    Posts : 1433
    Reputation : 311
    Join date : 2012-01-16

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by FexDS on Mon Sep 16, 2013 12:36 pm

    Well unless someone else comes forward with the same issue so I can try and find something linking or bring the problem to forumotion, we may be stuck troubleshooting your end. I did some google searches but nothing of note came up sad


    _________________
    Support the sites. Visit Fextralife, subscribe, comment, contribute.
    Content and idea submissions can be sent to me by PM on these forums.
    avatar
    Ahhotep1
    Compulsory Poster
    Compulsory Poster

    Posts : 3133
    Reputation : 206
    Join date : 2012-05-07
    Location : Where ever my interests beckon!

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Ahhotep1 on Mon Sep 16, 2013 2:18 pm

    FexDS wrote:Well unless someone else comes forward with the same issue so I can try and find something linking or bring the problem to forumotion, we may be stuck troubleshooting your end. I did some google searches but nothing of note came up sad
    Your attention to this is much appreciated, Fex. As is all your efforts and the efforts of your team to keep this forum and wiki smooth, seamless and fruitful.

    I'll let you know if I learn anything.

    avatar
    Hatsune Miku
    Chosen Undead
    Chosen Undead

    Posts : 4239
    Reputation : 6
    Join date : 2012-10-12
    Age : 27
    Location : Sweet Devil

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Hatsune Miku on Mon Sep 16, 2013 8:34 pm

    Another glitch I've noticed is that everything we type is italicized. That is just recently of course.
    EDIT: It seemed to happen in the Off Topic section of the forums. Specifically the Ask anyone a reasonable question thread.


    Last edited by Hatsune Miku on Mon Sep 16, 2013 8:36 pm; edited 1 time in total


    _________________
    Signature created by me, Hatsune Miku.
    avatar
    Serious_Much
    Moderator Trainee
    Moderator Trainee

    Posts : 14641
    Reputation : 287
    Join date : 2012-01-17
    Age : 24
    Location : The Dark Side of the Moon

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Serious_Much on Mon Sep 16, 2013 8:35 pm

    Your text above me isn't in italics lol


    _________________
    PSN and other stuff:
    PSN: HolyPK9 "You are free to sever the chains of fate that bind you"

    Sage Andarta, Founder of the Crystal Seekers; The Noble Knights

    Principal GremSay of the Karmatic Gremlin Gang

    Moderator of the Wiki Chatroom- Come join the fun  cheers

    PRAISE. THE. SUN. lol!
    avatar
    Hatsune Miku
    Chosen Undead
    Chosen Undead

    Posts : 4239
    Reputation : 6
    Join date : 2012-10-12
    Age : 27
    Location : Sweet Devil

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Hatsune Miku on Mon Sep 16, 2013 8:37 pm

    Serious_Much wrote:Your text above me isn't in italics lol
    I just noticed.
    I edited my post for more specific information.


    _________________
    Signature created by me, Hatsune Miku.
    avatar
    reim0027
    Moderator
    Moderator

    Posts : 6715
    Reputation : 381
    Join date : 2012-01-28

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by reim0027 on Mon Sep 16, 2013 10:28 pm

    Hatsune Miku wrote:
    Serious_Much wrote:Your text above me isn't in italics lol
    I just noticed.
    I edited my post for more specific information.
    I fixed that glitch in the Off Topic thread.

    EDIT: let me know if it happens again, so I can fix it again.


    _________________


    PSN usernames: reim0027_2,   reim0027_3,  and reim0027_5.  Skype ID: reim0027  
    Tour of Lordran Soul Levels  //  Official Wiki Fight Club // Forest Invasion Soul Levels // Low Level Invasion Rules
    avatar
    Hatsune Miku
    Chosen Undead
    Chosen Undead

    Posts : 4239
    Reputation : 6
    Join date : 2012-10-12
    Age : 27
    Location : Sweet Devil

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Hatsune Miku on Mon Sep 16, 2013 11:13 pm

    reim0027 wrote:
    Hatsune Miku wrote:
    Serious_Much wrote:Your text above me isn't in italics lol
    I just noticed.
    I edited my post for more specific information.
    I fixed that glitch in the Off Topic thread.

    EDIT: let me know if it happens again, so I can fix it again.
    Thanks.


    _________________
    Signature created by me, Hatsune Miku.

    Sponsored content

    Re: Forum glitch or security issue?

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Fri Aug 18, 2017 10:54 pm